

Ajowanzaad of Indiase Tijm Kwaliteit
Vanaf: €4,50
Ajowan zaadjes geven een smaak die pikant en bitter is, maar als je het meekookt wordt de smaak wat verzacht. De zaden zorgen voor balans in gerechten en zouden de gasvormige effecten van peulvruchten verminderen. In de Indiase kruidengeneeskunde (Ayurveda) wordt ajowan ingezet bij darmklachten. Ajowanzaad wordt ook wel Indiase tijm genoemd. Ajowan kan snel overheersen en gerechten een bitter bijsmaakje geven. De dosering komt dus nauw. In India wordt het in/op brood gebruikt. Maar ook in groenten-, curry- en dahlgerechten. Op de verpakking staat “do not consume uncooked”, maar dat is eerder een aanbeveling dan een voorschrift: je roostert de zaadjes voor gebruik of bakt ze even mee in boter of olie. Luchtdicht verpakt (liefst in het donker) is ajowan nog jaren te bewaren. Ajwain, ook bekend als bisschopskruid en caromzaad, is een belangrijke specerij in de Indiase keuken en de keuken van het Midden-Oosten. Het wordt droog geroosterd om een complexe smaak te krijgen en wordt vaak gebruikt in brood, bonen, linzen, snacks en koekjes. Ajwain zaden staan bekend om hun aangename aroma. In India worden ajwainzaden vaak gebruikt voor het inmaken van augurken en voor chutneys en kruidenmengsels en ze zijn een essentieel ingrediënt in veel Indiase gerechten. De smaak van ajwainzaadjes lijkt op die van tijm. Ajwainzaden staan niet allen bekend om hun aangename aroma maar hebben ook medicinale eigenschappen. Ze zijn rijk aan vezels, mineralen en vitaminen, en zijn bijzonder goed voor de spijsvertering.
- Gratis verzending vanaf 35 euro, levertijd 2-4 werkdagen.
.Kruiden en specerijen kunnen een gerecht maken of breken. Natuurlijk, je kan je perfect aan het recept houden en het gaat waarschijnlijk niet mis.Kom gerust langs bij onze op de markt. Wij bieden een breed assortiment van diverse kruiden en specerijen, olie, Sambal,Sauzen en honing. Voor al uw specifieke vragen over kruiden en specerijen staan wij u graag te woord. Wij zijn u graag van dienst om de beste ,Thee kruiden,Rub BBQ,en kruidenmix voor u samen te stellen, zodat u deze kunt toepassen voor een onvergetelijke maaltijd.Begin met een kruid per gerecht en combineer het pas een volgende keer met een ander kruid, zodat u eerst de smaak goed leert kennen.Zorg dat je gedroogde kruiden uit de buurt van directe warmte houdt, zoals zonlicht. Het beste om de bakjes,potjes,zakjes in een kast of lade te bewaren zodat ze altijd in het donker staan. Als je gedroogde kruiden blootstelt aan licht, beschadigen de essentiële oliën en verliezen de kruiden kwaliteit en smaak
Hoeveelheid |
100 gram |
---|
Gerelateerde producten

Anijszaad heel Kwaliteit
Vanaf: €2,30
Arabische gom bindmiddel Kwaliteit
Vanaf: €2,80
Basilicum blad gesneden Kwaliteit
Vanaf: €4,00
Bengaalse peper of Dahar felfel Kwaliteit
Vanaf: €2,50
Bonenkruid Kwaliteit
Vanaf: €3,99
Chilipeper heel / Piri Piri Kwaliteit
Vanaf: €2,00
Citroenschil grof gesneden Kwaliteit
Vanaf: €2,50
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.