

Saffloer of Safflower Kwaliteit
Vanaf: €2,00
Dit kan je gebruiken in allerlei gerechten.
Het eerste deel van de wetenschappelijke naam, Carthamus, is afgeleid van het Hebreeuwse woord qarthami en het verwante Arabische woord qurtom. Beide betekenen ‘verven’ en verklaart het gebruik van dit geslacht om textiel mee te kleuren. Het tweede deel, tinctorius, is Latijn, waar tinctorium ‘kleuren’ betekende. Het woord ‘saffloer’ is vermoedelijk afkomstig uit het Arabisch, waar aṣfar ‘geel’ betekent. Vervolgens is het woord onder invloed van ‘saffraan’ en bloem (fiore in het Italiaans) vervormd tot saffloer.
Saffloer heeft de Latijnse naam Carthamus tinctorius. Vroeger werd het geteeld voor de gele en rode kleurstoffen en voor de olie die uit de zaden gewonnen kan worden. De bloem is ook bekend van droogboeketten of gewone boeketten. Verder worden de meeldraden van saffloer ook wel eens gebruikt als vervanger van saffraan.Maar de belangrijkste toepassing van saffloer is natuurlijk als natuurlijke gele kleurstof van levensmiddelen als margarine. Vanwege de lagere kosten verving het vaak saffraan en werd daarom ook wel ‘valse saffraan’ genoemd. Het mist echter het verfijnde aroma van saffraan. Verder zijn de zaden ook eetbaar en kunnen gebruikt worden bij de stremming van melk bij de bereiding van kaas. Het is dus een plantaardige oplossing voor het maken van kaas en dus zeer geschikt voor vegetariërs. wordt nu gebruikt voor Rijst,Soep, en als sladressing.
- Gratis verzending vanaf 35 euro, levertijd 2-4 werkdagen.
Kruiden en specerijen kunnen een gerecht maken of breken. Natuurlijk, je kan je perfect aan het recept houden en het gaat waarschijnlijk niet mis.Kom gerust langs bij onze op de markt. Wij bieden een breed assortiment van diverse kruiden en specerijen, olie, Sambal,Sauzen en honing. Voor al uw specifieke vragen over kruiden en specerijen staan wij u graag te woord. Wij zijn u graag van dienst om de beste ,Thee kruiden,Rub BBQ,en kruidenmix voor u samen te stellen, zodat u deze kunt toepassen voor een onvergetelijke maaltijd.Begin met een kruid per gerecht en combineer het pas een volgende keer met een ander kruid, zodat u eerst de smaak goed leert kennen.Zorg dat je gedroogde kruiden uit de buurt van directe warmte houdt, zoals zonlicht. Het beste om de bakjes,potjes,zakjes in een kast of lade te bewaren zodat ze altijd in het donker staan. Als je gedroogde kruiden blootstelt aan licht, beschadigen de essentiële oliën en verliezen de kruiden kwaliteit en smaak.
Heb je zelf nog een lekker recept waarvan je vindt dat u of jij die een keer zouden moeten proberen Laat dan onderaan reacties achter
Hoeveelheid |
10 gram ,20 gram |
---|
Gerelateerde producten

Agar-agar gemalen vegetarisch Kwaliteit
Vanaf: €2,99
Arabische gom bindmiddel Kwaliteit
Vanaf: €2,80
Bengaalse peper of Dahar felfel Kwaliteit
Vanaf: €2,50
Bieslookringen
Vanaf: €2,40
Cayennepeper Hot gemalen Kwaliteit
Vanaf: €5,50
Chilipeper stripes of Chilipeper draadjes Kwaliteit
Vanaf: €5,50
Citroenzuur granulaat fijn Kwaliteit
Vanaf: €2,30
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.